Dameszadelclub
Welkom De dames De uitrusting De show Presentaties De organisatie Nieuws Archief Fotoalbum Gastenboek Mail
Bij een optreden komt (behalve het publiek)  heel wat kijken .Voordat men van de Fleurop-show kan genieten is er achter de schermen al heel wat werk verzet. Een dag vantevoren begint het al. De paarden worden gewassen en gepoetst en de kleding , bandages en sjabrakjes moeten dan al schoongemaakt klaar liggen.
De dag van het optreden wordt alles ingepakt , er gaat nl nogal wat mee. Onze eigen  kleding  , zadels , bandages, verzorging en vele kleinere zaken die voor een optreden benodigd zijn. Omdat de voorbereidingen voor de show veel tijd vergen komen we met de  paarden ruim van tevoren aan.
Elke dame heeft haar eigen “groom” mee.  De rijdster concentreert zich op haar kleding en opmaak. De groom verzorgt intussen de paarden, zadelt ze op  en geeft ze de laatste opmaak. Doordat we  in de voorbereidingen van de show wel wat anders aan ons  hoofd hebben zorgen de grooms ook voor de muziek, hapjes en drankjes , morele steun en werken ze als paarden- en mensenfluisteraars.
En dan het moment supréme: geholpen door de groom stijgen we in het zadel.
Nog een laatste controle, concentratie voor het naderend optreden , en  ook de kick om dit te kunnen doen, alles op alles zetten om een perfecte kür te kunnen neerzetten   .
 En als er na afloop weer van een vlekkeloos verlopen show gesproken wordt  en het  applaus van het enthousiaste publiek nog in de oren klinkt, dan wordt er al weer uitgekeken naar het volgende optreden.
Maar eerst nog even omkleden, de paarden verzorgen ,naar huis rijden , uitladen en schoonmaken .
Paarden make-up koffertje
De organisatie